Friday, 25 April 2014

Mampukah kita menjaga IKHTILAT !?

Assalamualaikum.
Herm, Siapa tahu maksud ikhtilat tu apa? Meh sini nak bagi tahu. Ikhtilat tu maksudnya batasan pergaulan antara lelaki dan perempuan. 


okeylah, jom kita tengok komik kat bawah nie :)
Biarkan gambar berbicara !! :D





[klik gambar untuk tumbesaran]

Itu sajalah entry untuk kali ini. Actually, ada banyak lagi tapi malas nak cari. Harap-harap dapat beri kesedaran untuk kita semua,... Siapa nak syurga Allah? Semua nak kan? Tapi kenapa tak nak ikut suruhan Allah? Pesanan nie bukan untuk korang je, tapi untuk aku juga. Allah , banyak sangat dosa aku. berbukit-bukit. Semoga Allah ampunkan dosa kita semua. Ameeen. 

Conclusionnya, jagalah ikhtilat kita . Jangan bebas sangat bergaul dengan lelaki. Sebelum jaga ikhtilat , jaga aurat dulu. Check, ada lagi tak aurat kita yang belum tertutup. Ingat, kita nie perempuan, Mawar Berduri. Takkan free-free jer nak bagi kaum adam sentuh. Cuba perhati betul-betul. Bila kita tak jaga aurat, senang-senang je lelaki dekat. Pastu rapat-rapat. Lama-lama aurat entah kemana, ikhtilat entah kemana. Silap-silap, maruah pun tak tahu kemana. Ingat, mencegah lebih baik daripada mengubati. Oh yaa, nie ada satu tips yang aku jumpa semoga berguna untuk kita semua :)



Wallahu'alam. Assalamualaikum :)

credit picture : Google Image

No comments:

Post a Comment