Saturday, 19 January 2013

Tutorial : Cari blog ID

Assalamualaikum...

Hari nie aku nak bagi tuto macam mana nak cari blog ID ... Tutorial nie nie khusus untuk newbie-newbie di luar sana... Sekarang nie,, kalau nak edit blog ke,,, tambah gadget apa-apa ke,, kebanyakannya ada yang memerlukan blog ID.. tapi mana nak cari????

Ok,, Let's begin.

 First of all,, clik sini dulu.. heheh..Awak-awak semua kenalah log in account blogger awak...
 And then,, awak akan jumpa yang macam nie kat bawah nie.. rite???
    Kalau awak rasa tak jelas,, boleh klik kat gambar tu..=)
.
 Haa,, sekarang sila tekan anak panah yang saya kotakkan... nanti dia akan keluar satu list.. betul tak??? Haa,, klik lha salah satu.. (mana2 pun tak kisah)
 Haa,, Bila dah klik,, dia akan keluar macam kat bawah nie pulak.. (saya klik dekat layout)..=)

  Nampak tak nombor yang saya kotakkan kat atas tu?? ye,, itulah Blog Id.. Dah pun jumpa.. tepuk tangan sikit... hehe...
  Ok,, dah siap..... Sekarang boleh lha awak decorate blog awak tanpa masalah mencari blog id lagi.. hehehhe..
  




No comments:

Post a Comment