Tuesday, 4 December 2012

Edit blog & Ekspo Maik [ 2 citer dalam satu entry]

Assalamualaikum!!


Apa khabar ebelibadi??? Sihat??? Alhamdulillah..
Bila didarab, ditambah, ditolak, dan dibahagi menggunakan jari kaki,,
nampaknya,, dah hampir seminggu lebiyh aku tak update..
Ada ke yang tertanya-tanya ke mana perginya aku???
\\wah2,, blagak diva lha pulak minah nie,, cepuk karang,, sebulan tak update..mwahahah//

Sebenarnya,, aku tak kemana p0n.. 
d0p mengadap lappy nie lha keje aku sehari-hari..
Hari-hari aku mengadap blog..
Sampailah satu hari nie,, aku mula b0san dengan bl0g aku sendiri dan ambik keputusan untuk edit blog..
dan hasilnya..._____.!!
Amacam blog aku sekarang??? 
serabai?? ye aku tahu.. memang nampak serabai..hahahxx..
Alhamdulillah,, aku dah pandai main dengan coding nie...
rasa best pulak.. macam makan coklat ..

Ok,, itu citer pertama...
Citer kedua pulak,, hari nie adalah hari kedua aku berada di kampung... 
maknanya semalam lha aku balik kampung..
esok hari ketiga dan hari terakhir aku di kampung...
korang paham ke tidak?? aku sengaja putar belit ayat nak tengok korang nie bijak ke tak..kwang..kwang,,...

ok..ok..dah,, aku tahu korang semua bijak sebab tulah ayat dalam blog korang sume canggih-canggih...
nak dijadikan cerita,, 
sebelum teruskan perjalanan ke kampung,,
aku sefamily singgah ke EKSPO MAIK yang diadakan di istana kubang keriang..
Istana tu tersangat luas,, Masyaallah...
Dalam bilik pameran,,
macam - macam replika ada...
Antaranya:-
1) Replika rumah nabi Muhammad SAW..
-kecik jer rumah nabi SAW.. 
2) replika pedang bercabang dua
- pedang nie milik Uthman Al-Affan...
Pedang nie besar... Memang betullah bahawasanya orang zaman nabi SAW semuanya besar-besar...
tak macam zaman sekarang,, kecik-kecik comel-comel jer...
\\jangan marah aku yer,,//
3) replika Alquran tulisan tangan..
Al-Quran nie ditulis diatas daun.. cantik jer tulisannya..

Ekceli,, banyak lagi....
tapi aku dah lupa..
almaklumlah,, ingatan aku nie ingatan jangka pendek..hurm..

Mata dah ngantuk,,
tangan dah letih,,
mulut dah menguap...
Dah tiba masanya untuk aku tidur....
Aku chow dulu... bubye...
Assalamualaikum....

Lots of  love,,

5 comments:

  1. done follow sini...heyy hello..salam kenal.. cute jer blog ni :)

    ReplyDelete
  2. cantik blog adik.kemas & tersusun.senang nak cari button Follow :)

    ReplyDelete
  3. @ Nur Fahz
    tq kak.. blog simple jer.. hehe

    ReplyDelete
  4. Fatin yang duk kat kelantan pun xterjenguk kat ekspo maik tu..rasa mcm nak nangis bila ibu xnak brhnti kat istana tu,hee

    ReplyDelete