Friday, 28 December 2012

1st Segmen : Wanna Be My Followers??

Tamat!!
Assalamualaikum blogger-blogger sekalian!!!!

Selamat malam...Hari nie aku nak buat satu segmen yang simple-simple jer... Tujuan aku buat segmen nie adalah untuk menambahkan followers newbie macam aku nie... Tapi jangan bimbang,, oldbie pun boleh join juga..
*ada ke perkataan oldbie dalam dunia blogger nie????* lantaklah...
Aku harap ramai lha yang join first segmen aku nie.... First segmen tau,, jangan main-main..hehehhe

Syarat-syaratnya???
1) Follow blog dan twitter aku [WAJIB
2) Like Page blog aku [WAJIB]
3) Buat satu entry bertajuk " 1ST SEGMEN : WANNA BE MY FOLLOWERS???? "
4) Tempekkan banner diatas dan linkkan ke entry ini.
4) Tag sekurang-kurangnya 3 rakan blogger *Pastikan mereka tahu*
5) Siap??? Tinggalkan link entry anda di komen..Oh yaa,, tinggalkan sekali url twitter anda..*kalau tak ada,, tak apa*

P/s : Wajib blogwalking semua peserta.

Oklah,, itu sahaja.... senang tak?? aku harap, ramai lha join.. 
Tarikh tutup: 29.12.2012 [6.00 P.M] 
Senarai peserta


Monday, 24 December 2012

Segmen : Jom Godek-godek Followers

Assalamualaikum..


hahah.... segmen ke-2 untuk pagi ini... nak join jugak??? boleh,boleh... lagi ramai lagi bagus...ye tak?? 
Sila tekan banner di atas if nak join
Syarat-syarat :

1) follow blog YB ----> Done

2) Like fanpage YB -----> Done


Cara-cara:-

1) Buat satu entry bertajuk " Segmen: Jom Godek-Godek Followers" ---> apa yang anda baca
2) Tempekkan banner dalam entry ---> SIla julingkan mata anda diatas..
3) Prinscreen atau nyatakan jumlah followers SEKARANG ---> dibawah ini

4) Nyatakan jumlah followers yang diingini ----->  200 ke atas
5) Tag 2 atau lebih rakan... ---> the victim is :- Asmaa' and Syazana
tamat tempoh : 31/12/2012






Segmen : Review Blog By Fateha Halim

Assalamualaikum...

 Uhh ,, setelah sekian lama menyepi akhirnya aku kembali menulis entry untuk tatapan anda semua....
\\Wah,wah,wah.... ayat berbunga-bunga gitu... hixhix. geli-geleman aku//.... Kali nie aku nak join satu segmen yang sangat easy untuk di join... syaratnya pun easy jugak.... 

tumblr_m467ospvPZ1rvb2y0o1_500.jpg (500×369)
Kalau nak join,, silalah tekan banner diatas.... jom join ramai-ramai!!
Syarat-syaratnya :

1)  Wajib follow blog teha. ---> Done

2)  Tolong click Sini , sini , sini dan sini. Tunggu sampai habis loading. Tolong JUJUR, tak perlu print screen. Kalau nak buat juga lagi teha suka :) ----> Done.. tapi tak print screen..sorry


3)  Buat satu entry tentang "Segmen : Review Blog By Fateha Halim" bersertakan banner tu dan pastikan awak link kan ke blog ni.  ---> apa yang anda baca sekarang..done

4)  Tag ? No need but it's up to you whether you wanna put it or not. --> saya tag Asmaa'

5)  Tinggalkan link entry tentang segmen ini di comment box, bukan link blog anda. Di cbox tidak akan diterima sama sekali -----> On the way
Tamat Tempoh : 28/12/2012

Tuesday, 4 December 2012

Edit blog & Ekspo Maik [ 2 citer dalam satu entry]

Assalamualaikum!!


Apa khabar ebelibadi??? Sihat??? Alhamdulillah..
Bila didarab, ditambah, ditolak, dan dibahagi menggunakan jari kaki,,
nampaknya,, dah hampir seminggu lebiyh aku tak update..
Ada ke yang tertanya-tanya ke mana perginya aku???
\\wah2,, blagak diva lha pulak minah nie,, cepuk karang,, sebulan tak update..mwahahah//

Sebenarnya,, aku tak kemana p0n.. 
d0p mengadap lappy nie lha keje aku sehari-hari..
Hari-hari aku mengadap blog..
Sampailah satu hari nie,, aku mula b0san dengan bl0g aku sendiri dan ambik keputusan untuk edit blog..
dan hasilnya..._____.!!
Amacam blog aku sekarang??? 
serabai?? ye aku tahu.. memang nampak serabai..hahahxx..
Alhamdulillah,, aku dah pandai main dengan coding nie...
rasa best pulak.. macam makan coklat ..

Ok,, itu citer pertama...
Citer kedua pulak,, hari nie adalah hari kedua aku berada di kampung... 
maknanya semalam lha aku balik kampung..
esok hari ketiga dan hari terakhir aku di kampung...
korang paham ke tidak?? aku sengaja putar belit ayat nak tengok korang nie bijak ke tak..kwang..kwang,,...

ok..ok..dah,, aku tahu korang semua bijak sebab tulah ayat dalam blog korang sume canggih-canggih...
nak dijadikan cerita,, 
sebelum teruskan perjalanan ke kampung,,
aku sefamily singgah ke EKSPO MAIK yang diadakan di istana kubang keriang..
Istana tu tersangat luas,, Masyaallah...
Dalam bilik pameran,,
macam - macam replika ada...
Antaranya:-
1) Replika rumah nabi Muhammad SAW..
-kecik jer rumah nabi SAW.. 
2) replika pedang bercabang dua
- pedang nie milik Uthman Al-Affan...
Pedang nie besar... Memang betullah bahawasanya orang zaman nabi SAW semuanya besar-besar...
tak macam zaman sekarang,, kecik-kecik comel-comel jer...
\\jangan marah aku yer,,//
3) replika Alquran tulisan tangan..
Al-Quran nie ditulis diatas daun.. cantik jer tulisannya..

Ekceli,, banyak lagi....
tapi aku dah lupa..
almaklumlah,, ingatan aku nie ingatan jangka pendek..hurm..

Mata dah ngantuk,,
tangan dah letih,,
mulut dah menguap...
Dah tiba masanya untuk aku tidur....
Aku chow dulu... bubye...
Assalamualaikum....

Lots of  love,,