Sunday, 25 November 2012

Cik Lyeen's Giveaway

Assalamualaikum....


Kalau nak j0in,, sila tekan banner ..peace=D

Aku berminat nak j0in ni pun sebab ada kawan bl0gger nie tag..
aku p0n teng0p lha..
rupa-rupanya 0rang yang tag aku tu satu sch00l ngan aku..
tapi aku tak kenal dia,,hehe *bukan satu kelas
Nama dia panjang tapi panggil syiqeen jer..
Dia adalah bl0gger pertama yang aku jumpa tag sampai 60 0rang..
I respect U , dear..hhahax..
*klik nama dia kalau nak teng0k bl0g dia..=D

0k,, stret t0 the p0int....
Kalau k0rang nak teng0p hadiah,, kategori hadiah, senarai peserta, syarat n apa-apa jelah,,
silalah tekan banner yang kiut-miut tu...
*rilakkuma tu buat aku nak,,
PICIT + GIGIT + CUBIT jer..
C0mel sangat..

AAAku tag : 

Untuk Cik Lyeen :  Banner yang simple tapi AWES0ME.. =D
*tiada unsur b0dek-memb0dek disini...
Tamat temp0h : 31 DISEMBER 2012<----lama lagi lha.

1st Giveaway by Shakira Pathi

Assalamualaikum...
hye,, hye,, hye,,
Hari nie,, aku nak j0in satu giveaway...cayalah!!


Tarikh tutup: 18 Disember 2012 ( tepat 00:00)
Cara pemilihan pemenang: random.org

Kalau nak j0in,, silalah klik banner tu..peace=D


Saturday, 24 November 2012

Bloggership Giveaway by Fatini Irdina

Assalamualaikum....


malam nie aku nak j0in satu giveaway...
rasa bersemangat pula..
Almaklumlah,, nama serupa gitu...!!
hahahxx..
Abaikan..

Nak j0in??? sila lha tekan banner tu...

Tuesday, 20 November 2012

Result Upsr dah keluar !!!

Assalamualaikum..


Alhamdulillah, result UPSR telah pun keluar semalam...
Siapa diantara anda nie ex-upsr candidate 2012??
Berapa A yang anda dapat??
*sila maklumkan di comment..hikhikhik=D

Agak-agak k0rang :
1) berapa orang yang dapat 5A di SK Mentuan?*my sch00l
2) Berapa A yang adik aku dapat??* He's a b0y=P

takpelah.. biar aku sendiri yang jawab...
*konpem korang tak tahu,, ye tak??

1) tahun nie,, SKM sedikit merosot.=(
kalau tahun lepas dapat seramai 37 orang,,
tahun nie hanya 18 orang sahaja..
*kesat air mata...
tahniah kepada yang dapat 5A=D

2)Alhamdulillah,, adik aku dapat 5A..=D
Masa dapat result,,
adik aku adalah orang last yang diumumkan dapat 5A..
memang berdebar..
bila dengar jer nama dia diumumkan,
kitorang terus bersorakk..
*aku and the geng..hikhik..kawan SKM
ekceli,, malu jugak buat macam tu..
tapi kit0rang c0ver malu dengan buat muka selamba...
*memang tak malu..kami gila-gila..hikhik

Malam tu,, abah aku bawa aku satu family g Billion..
kesian kat abah aku..
terpaksa keluarkan duit yang agak banyak iaitu RM 400 lebih
semata-mata nak beli PS2..*mentang-mentang dapat 5A
mungkin bagi korang sikit jer,,
tapi bagi aku banyak tau...
baik beli novel..
agak-agak,, berapa buah novel boleh di beli dengan duit Rm400???
*sila kira sendiri...

Alang-alang dah gi Billion tu,,
aku pun beli lha shawl 1....
cantik w0o...
warna purple...
nak pakai nanti pergi JB...hikhik

W0w,, panjangnye aku membebel...
letih pulak rasanya..
Dah pukul 9 lebih dah..
ch0w dulu yer..
nak tengok Masterchef...hehe
bye,,
Assalamualaikum....

Rindunya kat kawan SKM.... Bila lha b0leh jumpa lagi..

1ST MEGA-GIVEAWAY BY GIRL ON THE SLOPE

Assalamualaikum..=D


Anda di tag :

Amalin

Tamat temp0h : 

Kalau nak j0in,, sila tekan banner..>_<

Sunday, 18 November 2012

Segmen : J0m follow sempena cuti sekolah

Assalamualaikum...=D


Klik banner kalau nak j0in.. ^_-
Tamat Tempoh : 27 November 2012 

Segmen Holiday 2012

Assalamualaikum...=D

Klik banner kalau nak j0in >_<
Tamat temp0h : 30 Disember 2012 

Segmen First : add followers di blog

Assalamualaikum...=D


klik banner kalau nak j0in.....>_<
Tamat tempoh: 8 / 12 / 2012 

Segmen : Follow sampai pengsan

Assalamualaikum...=D


kalau teringin nak j0in,, klik banner.>_<

Nama manja : Fatini / Tinie
Tarikh lahir : 5 January 1999
Asal : Kelantan

Followers sekarang : 27

Segmen : Follow Sampai Pengsan

Assalamualaikum...=D

Kalau nak j0in,, sila tekan banner..=P

f0ll0wer sekarang : 27 

Topup free by Apih


Assalamualaikum...


klik banner untuk j0in

saya pengguna CELCOM =D
Saya perlukan sangat Topup sebab sekarang nie h0liday... Duit p0ket semakin berkurang ataup0n memang tak de langsung... lagip0n bukan senang nak dapat t0pup free... at least, kena b0dek dlu baru dapat.. s0 bila peluang di depan mata,, j0in ajelha.. hahahxx..

Tamat Temp0h : 30 November 2012

Segmen : gua nak topup aiyahassan

Assalamualaikum...
.

Klik banner kalau nak j0in...
Hari nie.,, aku tergerak hati nak j0in segmen nie..

Aku nak t0pup aiyahassan kerana sekarang nie h0liday... Duit p0ket semakin lama semakin tiada...aku anak yang baik,, sebab tu lha tak minta ngan umi dan abah.. hikhikhik..
BTW,, aku pengguna celc0m yang setia..hehhe

Tamat temp0h : 20 November 2012

Wednesday, 14 November 2012

~Diary Book~

Assalamualaikum...

Aku nak tanya,, sape kat sini ada diary???
Wooittt,, apahal k0rang angkat tangan???
aku tak suruh p0n...
jatuh tangan tu...
*apa yang aku merepek nie???
Abaikan.....

Herm,, aku sebenarnya tak suka diari-diari nie...
Bak kata asmaa',, tak main lha tulis diari dalam buku pastu s0r0k bawah bantal,, yer tak???
Tapi lepas aku baca tips kak lyssa,, aku terus buat buku diary nie....
* apasal asyik tips kak lyssa jer...herm..
aku bukannya apa,, diary nie untuk catat apa yang aku nak tulis dalam bl0g nie..
kira macam unprivate jugaklah...

Kak lyssa suggest guna n0teb00k biasa..
Tapi aku kurang suka sebab nanti bercampur dengan benda lain..

nie ada pic diary aku....


cantik tak??
sape yang kata cantik,, aku ucap thanks a l0t..
tapi,, aku nak mintak maaf sebab nie bukan diary aku..
aku main c0py jer kat g00gle image...kuang33...
jangan marah tau...

2 sebab nape aku tak letak gambar diary aku.:

1) diary aku biasa-biase jer... malu nak tunjuk...
2) upl0ad lama sangat.. malas nak tunggu...

cukup lha sampai sini..
kang melalut pelik-pelik pulak..
bye ..assalamualaikum...

/bye

J0m Baca ~

Assalamualaikum.....


Hai,, awak-awak semua..
 Rindu iteww ker??
 sesape yang rindu ittew,, ittew benci rindu dia balik..*geli geleman aku neng0k.
Wait,, ada ker 0rang yang rindu aku?? *s0bs..s0bs..
Aku tahu lha,, aku tak feymes macam kak lyssa ......
*Wahh,, kemain kau punyer feeling yer Fatini..

Herm,, sejak beberapa hari nie,, aku jarang p0st pasal aku kan??
Entah lha,, aku rasa b0ring nak citer pasal aku..
kalau aku bukak bl0g p0n,, 
Aku hanya buat 3 perkara jer...

1) J0in segmen
2) Bl0gwalking
3) Tukar bl0gface

Herm.. Thank t0 Asmaa' c0z teach me all about bl0g.. Especially ab0ut bl0gskin..
I'm appreciate it.. *0h my English..
Meski k0rang perasan tentang perubahan bl0g nie kan??
*wah..wah,, maju kau sekarang yer Fatini... Cayalah..
Ceh,, puji diri.. Tak malu.. ahakss

Seperti yang k0rang ketahui,,
Ini adalah bl0g kedua aku..
Aku buat bl0g nie sebab bl0g yang first jahanam..
Tapi Alhamdulillah,,
Lepas Asmaa' ajar aku tentang bl0gskin,,
Aku cuba edit sendiri bl0g first aku tu...
Dan Akhirnya,,
Ianya menjadi seperti sediakala dan b0leh diguna..
Kalau k0rang nak teng0k,,
Sila klik------> ~Sini~

Untuk pengetahuan k0rang ,, 
aku tak pernah j0in segmen atau c0ntest atau apa-apa jelah sebelum nie...
Tapi,, aku cuba dan akhirnya,,
banyak juga yang aku j0in..
Almaklumlah,, cuti sek0lah kan...
tak ada kerja nak di buat..

Sekarang nie ,, aku nak jadikan bl0g nie sebagai diary aku,,
dan bl0g satu lagi tu,,
aku nak jadikan bl0g untuk j0in segmen atau apa-apa jelah...
banyak lagi yang aku bel0m tahu tentang bl0g nie...
Aku nak sangat jadi pr0 bl0gger...
Tapi aku tahu,, 
Aku hanya manusia biasa...
* Amboii,, bermadah pujangga lha pulak.. Cukup-cukup lha tu Fatini..
Kau nie,, selalu melebih.. ish,,ish,

Cukup lha untuk entry kali nie,,
kang lain pulak yang keluar...
bye,,
Assalamualaikum...
L0ts 0f L0ve,
    Fatini Zahid <3

Es0k nak pergi pantai... nak snap pic banyak-banyak.. Tak sabarnya.. yeay..

Tuesday, 13 November 2012

Segmen: Bloglist akhir tahun 2012 by Liyana Syafiqah

Assalamualaikum...


W0keyh,, meh pakat j0in segmen nie.. cam best jer..

click banner jika nak tahu dengan lebih lanjut.. chaiyyoookkk...

Segmen Blogwalking Cuti-Cuti by Emas Putih

Assalamualaikum..


Kali nie aku nak j0in segmen nie pulak... Meh lha j0in ramai-ramai..

Kalau nak tahu dengan lebih lanjut ,, sila tekan banner...

Monday, 12 November 2012

Segmen Ayu : Aku ada blog.. Kau ada???

Assalamualaikum....


Soalan bl0gger tu ialah :-

1) Bilangan f0ll0wer sekarang??

---> herm,, agak-agak k0rang berapa f0ll0wer aku?? nak tahu ke?? 0k,, aku bagitau,.. aku kan newbie.. s0 f0ll0wer p0n tak banyak... f0ll0wer aku ialah................6 orang jer..s0b..s0b..T_T

2) Kata-kata aluan selamat datang ke bl0g anda...

Hye,.......Selamat Datang ke Unprivated Diary.. Di bl0g inilah saya meluahkan perasaan sama ada sedih,, marah,, jiwang dan sebagainya... Jika awak-awak semua tak faham apa yang saya bebelkan dalam mana-mana entry,, sila k0men.. =)

kalau nak tahu dengan lebih lanjut,, sila tekan banner di atas.. chill deyh..

Segmen 2 : Terjah, Follow, Menaik!!!

Assalamualaikum...


Agak-agak, sape lha yang aku nak tag yer??

Ok,, k0rang ditag :-


Jika nak tahu dengan lebih lanjut,, click dekat banner di atas


Segmen : Grand Blogwalking

Assalamualaikum...


Haa... Kali nie aku nak j0in Segmen : 'Grand Blogwalking' by nabila biela

Jika nak tahu dengan lebih lanjut,, click dekat banner di atas..


Contest My Blog Superb by Fatimah Azzarah

Assalamualaikum....


click banner diatas untuk mengetahui dengan lebih lanjut...
Nak tag sape erk??
Ok,, Anda di tag :-


Segmen Cuti-Cuti



Assalamualaikum..
Nie 1st time aku j0in c0ntest bl0g... S0,, kali nie aku nak mencuba nasib dengan j0in "Segmen Cuti-Cuti" by Ernyy..
Kalau menang , Alhamdulillah..
Kalau tak,, lantaklah...

Haa.. Nie hadiah-hadiahnya..:-

1. Dress by Fluffy Bunny Haus
2. T-shirt Muslimah dan Chocolate Homemade by MoonMay Fabulous Closet
3. Top up RM10
4. Skirt and Muslimah Blouse by Honey's Collection
5. T-Shirt soulmate and 1 mini box calendar by Myexe Design

Tarikh Tutup : 3 / 12 /2012

Banyak lagi masa... J0m lha pakat j0in c0ntest nie...

Sunday, 11 November 2012

Busy~

Assalamualaikum.....



Zaman sekarang nie semua orang sibuk...
betul tak???
Sampaikan bl0g p0n bersawang..
sebabnya,, pemilik dia sibuk...

Dalam berjuta-juta bl0gger dalam dunia nie,,
mesti ada yang duk asrama kan??
sebab tu lha korang jarang update...

aku pun selalu sibuk,,,...
e'eh,, jangan ingat aku d0p kat umah aku g0yang kaki yer...
kalau masa sekolah,, aku busy ngan PBS...
Ingat kan bila dah cuti sek0lah nie,,
dapat lha rehat ,, g0yang kaki..
rupanya tidakk...

Asyik kena buat kerja rumah jer...
nak sentuh lapt0p kejap,,
mesti ada yang memanggil...
hwa!!!!!

Kadang2,, setiap kali aku nak update,,
mesti idea datang mencurah-curah......
nak citer itu,..
nak citer ini..
Tapi,, tak kan nak buat banyak citer dalam satu entry,, yer tak???

Tapi,, kalau aku nak update lain kali,,'
tak de masa...busy sangat....
 S0,, camne nie...??

Arie tu,, aku teng0k tips dalam bl0g kak lyssa..
Nak dijadikan citer,, aku jumpa dengan satu tips nie...
tentang Auto publish...
kalau k0rang nak tahu klik sini...
aku malas nak citer.. baik korang baca sendiri...

lepas aku guna,, aku rasa cam aku update hari2...
hehhe... aku just nak share ngan orang yang bel0m tahu....
kalau k0rang dah tahu,, alhamdulillah...

sharing is caring...

Saturday, 10 November 2012

~Merepek Meraban~

Hye Assalamualaikum......

Korang sume apa khabar???
Sihat??
Aku p0n sihat jugak cuma tak da m00d + tak da idea nak p0st............
Cuti sek0lah da bermula...
Ser0n0k?? Happy?? Enj0y??
Ape-II je lha...

Result Upsr keluar 19.11.12 nie...
Apasal lambat sangat??...
Aku pergi kat lain masa tu....
Kawan-kawan aku sume nak pergi sk mentuan...
Dy0rang nak teng0k bebudak Upsr ambil result.
Alahai!! Melepas jugak lha aku nak jumpa ngan k0rang sume....

Apa lagi yang aku nak cerita erk??
Jap aku nak pikir....
*Bunyi cengkerik*

10 MINIT KEMUDIAN......
Haa,, aku ada satu citer yang menyedihkan...
*bagi diri aku je lha...
Eh jap....
aku lupa balik lha...
Erm..x pe lha..
lain kali je lha aku p0st...
Otakku da blank+blurrrrrrrr...... sape ada ubat???.. kalau ada,, bak lha sini... help me!!!

Friday, 2 November 2012

~Yeay,,n0p cuti d0h!!!~

Assalamualaikum ebelibadi....



hahha,, hari nie Fatini letak gambar yang kena dengan tajuk di atas...
yeay,, ada seminggu lagi n0p bercuti...*sukanya dy0...

Herm,, k0rang sume n0p g cuti kat man0??
x pay0h jawab.. sebab Fatini tak kan dengar.. huhu..
Fatini dengar citer,, family Fatini n0k g J0h0r...
skali lagi,, Yeay!!!!! x sabar n0p jumpa ngan Mak Salmiah..
Alaa,, kalau Fatini bagi tahu sap0 mak Salmiah,,
bukannya k0rang kenal..
s0,, abaikan..

Fatini ada jugak tanya,,'lepas g J0h0r,, nak g ane??
Tapi,, Abah Fatini just jawab,,
'just wait and see and f0ll0w me"...
hahha,, abah ingat nie iklan syampu F0ll0w Me ke??
ish3.. tak patut..
kejap,,bet0l ke abah fatini cakap macam tu??
entahlah...skali lagi,,abaikan...

tapi,, yang tak best nye,, sebelum g J0h0r ,,
Fatini akan dihantar ke sebuah sek0lah agama selama,,
2 MINGGU....
arggghhh,, tidak... katakan taknak!!!!
tapi,, kalau Fatini kata taknak,,
tentu abah Fatini akan kata camni,,
"redh0lah walau hati x rela"...

man0 b0leh main redh0 je abah...
tapi,, bila fikir balik,,
macam best jer..
Harap2 dapat ramai kawan...
ye lha,, Fatini nie kan FRIENDLY.. *mata juling ke atas,, tangan letak ke bahu,, lidah terjelir...l0l..
pastu,, bley d0p asrama pl0p tu...
Fatini ah lama teringin nak d0p kat asrama..
eheheh...

Tapi ,, rasa kesian plak dengan c0usin Fatini..
nama dia Awanis...
dy0 nie ex-UPSR candidate..tahun nie...

nak tahu kenapa fatini kesiankan dy0??
sebab ,, kemungkinan besar,, dy0 akan j0in Fatini pgi ke sek0lah agama...
sabar je lha dikk 0ii...

herm,, nie cuma perancangan dalam cuti keluarga Fatini...
Percutian k0rang mesti lagi best kan...
sek0lah agama p0n sek0lah agama lha...
Fatini x kesah...

yang penting kite enj0yyyy...!!!
e'eh,, nanti dulu...
kat sek0lah agama bley enj0y ke??
hwaaaaa,,,,,!!!!!!!!!!!!

kadang-kadang,, apa yang kita tak mahu ,, itulah yang terbaik untuk kita...sem0ga Fatini dapat berubah ke arah kebaikan apabila masuk sek0lah agama tu.... wish me luck!!!